Koja agencija za nekretnine je najbolja za najam stana ?

Autor:
Bernarda Sočev
Objavljeno:
7/10/2024
Autor:
Objavljeno:
7/10/2024

Kako odrediti koja agencija je najbolja za najam stana?

Svi koji su se barem jednom našli u poziciji da iznajmljuju stan znaju da uopće nije lagano odabrati pravog partnera koji će za Vas pronaći idealnog stanoprimca.

Možda bismo trebali krenuti od samog početka te razjasniti što, odnosno tko je idealan stanoprimac? Za vlasnike stanove ovaj odgovor je kratak i jasan. Važno je da je uredan, plaća stanarinu i režije na vrijeme, pouzdan i da se drži dogovora.

Za stanoprimce odgovor je sličan. Svi žele stan u kojem nema problema, poput pucanja cijevi, kvarova aparata, vlasnik stana ne dolazi nenajavljeno, imaju slobodu da mogu bilo koga ugostiti,…

Ukoliko ste se za pronalazak idealnog stanoprimca, ili idealnog stana odlučili angažirati agenciju za nekretnine, izbor na tržištu je zaista velik. Kako biste odabrali najbolju agenciju za nekretnine koja će Vaš stan iznajmiti brzo, pripremili smo za Vas nekoliko savjeta.

1. Provjerite koliko agencija za nekretnine posluje?

Ako agencija za nekretnine posluje dugi niz godina i još ako posluje na istoj adresi svakako je veliki plus kod odabira. Naime takva agencija uglavnom ima i veliku bazu potencijalnih klijenata za Vašu nekretninu.

Osim toga takva agencija zna kako biste trebali pripremiti stan za najam, kako ga opremiti da u stanu ima sve što je potrebno, a da opet ne bude pretrpan s namještajem, i da Vaš stanodavac u stanu može stvoriti svoj dom. Naime, iz prakse se pokazalo da su najbolji stanoprimci upravo oni koji u stanu uspiju organizirati svoj dom.

2. Provjerite koja je praksa agencije prilikom najma stana?

Naime, agencija koja dolazi vidjeti Vaš stan prilikom uzimanja u ponudu, koja izrađuje profesionalne fotografije Vašeg stana, savjetuje Vas prilikom obilazka stana, vjerojatno je i najbolji odabir za Vas.

3. Koliko agencija za nekretnine ima stalno zaposlenih agenata?

Jesu li zaposleni licencirani agenti od strane HGK? Koliko dugo agenti neprekidno rade u agenciji?

Jer upravo je agent je taj koji će iznajmiti Vaš stan i pronaći za Vas najboljeg stanoprimca. Većina vlasnika stanova koji se odluče povjeriti najam stana jednoj agenciji, ponovno se vraćaju u istu agenciju, i kod istog agenta. Tako proces najma stana za njih prolazi relativno lagano, bez dodatnih pojašnjenja jer poznaju agenta, agent poznaje njih i njihove želje, poznaje stan. Agent zna tko su ciljani stanoprimci koji bi mogli odgovarati vlasniku stana. Vlasnik stana mu ostavlja ključeve svog stana s punim povjerenjem, i ta agencije i agent pronalaze za vlasnika najboljeg stanoprimca.

4. Organizira li agencija upoznavanje Vas i potencijalnog stanoprimca?

Naime, svaka ozbiljna agencija će organizirati sastanak u svojim prostorijama kako biste upoznali potencijalne stanoprimce i kako biste za Vas odabrali onog koji Vam najbolje odgovara.

Želite li i Vi stan iznajmiti brzo i pronaći za Vas najboljeg stanoprimca, obratite nam se s povjerenjem!

Naši iskusni agenti u poslovanju s nekretninama s preko 25 godina rada garancija su da ćemo i za Vas pronaći najboljeg stanoprimca.

Nazovite nas na 01 37 34 793 ili nam pošaljite mail na kontakt@euro-interijeri.hr, ili nas posjetite u našem uredu

Euro-interijeri, agencija za nekretnine, Ante Topića Mimare 3A, Zagreb

objavljeno  13.06.2024 godine

Podijeli članak