Priprema nekretnine za prodaju

Autor:
Diana Perger
Objavljeno:
10/10/2024
Autor:
Objavljeno:
10/10/2024

Priprema nekretnine za prodaju.

Krećete s prodajom nekretnine i pitate se kako pripremiti nekretninu za prodaju.

U ovom Vam blogu donosimo korisne informacije o tome kako da Vašu nekretninu pripremite za prodaju i pri tome ne mislimo na pravnu dokumentaciju već na vizualni aspekat.

Naime agencije za nekretnine se između ostaloga brinu da nekretnina koju trebaju predstaviti tržištu, na isto to tržište dođe “u najljepšem mogućem izdanju”.

Naime, svi smo mi vizualni tipovi i uvijek ćemo dati prednost stanu koji je uredan, svijetao, čist, uljepšan sitnicama i dekoracijama, pred onim stanom koji to nije. Iako oba stana mogu biti na sličnoj lokaciji, sličnih površina, istih karakteristika, uređen stan će uvijek privući više potencijalnih kupaca od stana koji to nije. Više potencijalnih kupaca = veća konkurencija=veća cijena.

Agencija za nekretnine će svakako nastojati od svake nekretnine izvući najbolji materijal u svrhu prezentacije iste tržištu, ali u suranji Agencija-vlasnik nekretnine događaju se čuda! Agent za nekretnine ima oko i u stanju je već kod prvog obilaska nekretnine vidjeti što je potrebno napraviti kako bi ta nekretnina postala privlačnija tržištu. Ponekad su to sitnice, kao rastvoriti zavjese i pustiti svjetlu da odradi svoje ili razmaknuti par osobnih stvari i otvoriti prostor, a ponekad je potrebno malo više truda. Svaki profesionalni agent za nekretnine mora vlasniku garantirati da će mu se kozmetička ulaganja koja predlaže, u konačnici vratiti ili kroz postignutu cijenu i/ili kroz brzinu prodaje.

U nastavku Vam donosimo koja su to kozmetička ulaganja, koja nisu financijski teret i koja će kroz kupoprodajnu cijenu biti vraćena. Napominjemo da se pri pisanju ovog bloga referiramo na nekretnine kojima nije nužna adaptacija ili veća konstrukcija, već na stanove koji jednostavno moraju biti privlačniji i istaknuti se u masi drugih nekretnina.

Savjet plus; svakako se konzultirajte sa svojim agentom za nekretnine jer je on taj koji zna kako sa najmanje novca doći do željenog cilja. . . prodaje Vaše nekretnine!

Pa krenimo; i to krenimo od ulaza, ali ne ulaza stana, već ulaza u zgradu. Potrebno je stubište održavati urednim i mirišljavim. Ukoliko je potrebno, predlažemo da uložite u kantu boje i obojite stubište do stana. Stavite koju biljku ispred vrata i promjenite onaj otirač koji je tu već dugi niz godina, na koji se više ni ne osvrćete, ali ga kupac primjeti.

Sam ulazak u stan kod kupca treba izazvati ugodu za sva osjetila, stoga predlažemo da otvorite prozore i pustite svijetlo u stan, koristite neki ugodan miris, apsolutno uvijek kupca dočekajte sa urednim stanom i svim stvarima “na svom mjestu”. Ispreznite nekretninu od viška namještaja, osobnih stvari i poigrajte se dekoracijama.

Sve te gore navedene “sitnice” su nam potrebne da kupcu stvore dojam doma i ugodnog mjesta gdje želi živjeti.

Kroz ovaj blog cilj nam je bio da Vas pozovemo da nam se javite i za taj dio u procesu kupoprodaje. Nije uloga Agenta za nekretnine samo “pokazati” stan, uloga agenta za nekretnine je puno kompleksnija i ovo je samo jedan njezin dio. Dozvolite nama da uredimo Vašu nekretninu kako bi je prodali za što bolju cijenu!

Priprema nekretnine za prodaju naš je posao.

objavljeno 26.07.2024 godine

Podijeli članak