Prodaje se kultni dalmatinski restoran kojeg je posjećivao i Bill Gates

Autor:
Diana Perger
Objavljeno:
9/10/2024
Autor:
Jutarnji list D&D
Objavljeno:
9/10/2024

TRAŽI SE KUPAC

Prodaje se kultni dalmatinski restoran kojeg je posjećivao i Bill Gates:

‘Novom vlasniku ostavlja se sav inventar vrijedan 30.000 eura‘

U 50 godina poslovanja Ante Petrović pamtit će samo lijepe stvari, a sad je vrijeme, kako kaže, za uživanje u mirovini.

Prodaje se kultni riblji restoran Zlatne školjke! Smješten u samoj starogradskoj jezgri Skradina na par koraka do obale i ACI-jeve marine gdje su privezane velebne jahte i brodice gostiju iz cijelog svijeta, prepoznatljiv je po šarmantnom crvenom ulazu i izloženim svježim ribama, mediteranskom uređenju s kamenim zidovima i šankom u obliku drvenog broda gajete te, naravno, morskim specijalitetima u kojima je uživao i jedan od najbogatijih čovjeka na svijetu Bill Gates.

Restoran je čak 13 puta bio u 100 vodećih restorana u Hrvatskoj

Ponosni vlasnik Ante Petrović, koji je odlučio da je vrijeme za zasluženu mirovinu, ovu uspješnu priču gradi od 1974. godine. U tih impozantnih 50 godina poslovanja ovaj svjetski poznati restoran može se pohvaliti da je čak 13 puta bio u 100 vodećih restorana u Hrvatskoj i da je ugostio, točnije više puta ugošćavao mnoge poznate i slavne osobe.

Uz Billa Gatesa ističu se i druga imena, poput glumice Eve Longorie s tadašnjim suprugom, košarkašem Tonyjem Parkerom, tenisača Rogera Federera, glumca Armanda Assantea i mnogih drugih.

Svi oni su ambasadori koji su svijetu prenijeli dobar glas o Skradinu, o impozantnim slapovima Krke i delicijama spravljenim pod palicom chefa Ante Petrovića.

Uređenje je tipično mediteransko, s kamenim zidovima i šankom u obliku drvenog broda gajete

-Da, dolazili su nam i poznati gosti, ali svi su bili korektni, riječ je o jednostavnim ljudima, a mi smo se trudili osigurati im ugodnu, intimnu atmosferu i anonimnost, da se osjećaju ugodno i slobodno, bez drugih gostiju ili medija. Ponekad je njihovo osiguranje znalo biti na teret, ili njihovi kušači hrane, ali to je sastavni dio ovog posla. Pedeset godina je puno za jedan restoran. Pamtit ću samo lijepe stvari, a budući da imam 67 godina vrijeme je da ga prodamo.

I moja je gospođa otišla u mirovinu, sada je vrijeme da malo uživamo - kaže nam Ante Petrović.    

Restoran površine 85 kvadrata zatvorenog prostora sastoji se od ulaza koji se nalazi par koraka od obale, dvije odvojene prostorije s 50 sjedećih mjesta, prostorom šanka i naplate, zatvorene kuhinje, vanjske kuhinje, skladišta, sanitarnog čvora, terase s 35 sjedećih mjesta i manjim poslovnom prostorom uz sam ulaz.

Površina zatvorenog dijela je 85 kvadrata, s dvije odvojene prostorije s 50 sjedećih mjesta

Vlasnici iza sebe ostavljaju sav inventar koji se procjenjuje na 30.000 eura: opremljena kuhinja s profesionalnim aparatima, hladnjaci i ledenice za ribu, namirnice, stolovi, stolice, vrhunska vina, beštek, ubrusi, čaše, tanjuri, kompletna oprema za kuhanje ... Provjerenom kupcu se, u dogovoru s vlasnicima, nudi i pravo uvida u promet (dobit).

Restoran se prodaje putem agencije Euro-interijeri iz koje ističu kako je ova investicija, zbog kompletne opremljenost samog restorana i uhodanog poslovanja, idealna za nastavak poslovanja, a očekivani povrat je ispod deset godina.

-Naša agencija dobila je priliku, rekla bih i čast, zastupati i voditi tu prodaju. Naš je cilj svijetu ispričati o pedeset godina povijesti Zlatne školjke i prodati je kupcu koji će nastaviti graditi jednako uspješnu priču narednih 50 godina. Bitno nam je naglasiti da se ne prodaje samo nekretnina; uz nekretninu se prodaje brend te se prepušta cjelokupni inventar i poslovanje, svi kontakti, svi dobavljači i sva vrhunska vina koja se nalaze u restoranu - kaže Diana Perger, vlasnica agencije Euro-interijeri.


Terasaima 35 sjedećih mjesta

I Petrović se nada da će ovu priliku prepoznati netko od uspješnih ugostitelja kako bi se nastavilo višegodišnje poslovanje restorana.

- Spremni smo kupcu maksimalno izaći ususret, ponuditi mu te prenijeti znanje o našim stalnim gostima, ostaviti im svoje ribare i agencije s kojima godinama surađujemo ... Nadam se da će to biti netko tko uspješno radi i koga ovaj posao zadovoljava - kaže Petrović.

objavljeno 07.10.2024 godine

Podijeli članak