Što je isključivo posredovanje u prodaji nekretnina ?

Autor:
Bernarda Sočev
Objavljeno:
10/10/2024
Autor:
Objavljeno:
10/10/2024
Što je isključivo posredovanje u prodaji nekretnina ?

Isključivo posredovanje u prodaji nekretnina je posredovanje samo preko jednog posrednika. Često su vlasnici nekretnina u zabludi da je bolje nekretninu dati u posredovanje u prodaji preko više posrednika jer smatraju da time imaju veću mogućnost za brzu prodaju, kao i za bolju cijenu. U praksi se to pokazalo kao loša odluka. Umjesto da komunicirate s više agencija i pratite različite ponude, imate jednog pouzdanog partnera koji vas vodi kroz cijeli proces prodaje nekretnine. Sve to smanjuje stres i omogućuje prodavatelju da se fokusirate na druge aspekte života, na svoj posao i obitelj, a kroz postupak prodaje nekretnine vodi ga agnet i agencija.

Zašto je isključivo posredovanje dobra odluka?

Sigurno ste svi koji ste pregledavali oglase na jednom od najposjećenijih portala za nekretnine  https://www.njuskalo.hr/ naišli na istu nekretninu oglašenu kod više agencija s različitim cijenama, a neke agencije u svojim oglasima koriste i rečenicu “AKO STE NEGDJE VIDJELI OVAJ OGLAS S DRUGAČIJOM-NIŽOM CIJENOM, ISTA CIJENA VRIJEDI I KOD NAS” Morate se složiti da ova rečenica ne ulijeva dovoljno povjerenja u agenciju, pa i u vlasnika nekretnine, i već na prvu stječete dojam da agencija nije u stalnom kontaktu sa svojim vlasnikom nekretnine. Vi sigurno ne želite biti takav vlasnik nekretnine. Vlasnici takvih nekretnina često niti ne znaju kome su sve povjerili prodaju svoje nekretnine, pa samim time niti ne znaju kome bi trebali javiti promjenu cijene. Kupci se osjećaju jako zbunjeno i već na prvu misle kako s nekretninom nešto nije u redu i takvu nekretninu zaobilaze. Nažalost često kada se kupci i odluče kontaktirati agenciju koja prodaje tu nekretninu ne mogu dobiti prave informacije o nekretnini. Poneki agenti nikada nisu niti bili u nekretnini, a kako bi onda mogli dati odgovore kupcima i prodati takvu nekretninu.

Prednosti isključivog posredovanja

S druge kada agencija za nekretnine ima isključivo posredovanje u prodaji nekretnina, samoj prodaji takve nekretnine posvećuje puno više pažnje i vremena. Mi u agenciji za nekretnine Euro-interijeri svaku nekretninu iz svoje ponude pažljivo pregledamo, slikamo, izradimo tlocrt i prekontroliramo dokumentaciju. Savjetujemo prodavatelja što je potrebno poduzeti kako bismo njegovu nekretninu prodali brzo i po najvišoj mogućnoj cijeni. Kupac kada vidi oglas za nekretninu koja ga zanima samo na jednom mjestu već u startu stječe dojam ozbiljnosti kako agencije, tako i prodavatelja. Kada kupac kontaktira nas u agenciji za nekretnine Euro-interijeri, jako pazimo da razgovara s agentom koji je nekretninu i uzeo u ponudu i koji zna sve odgovore na njegova pitanja. Samim time kupac dobiva potrebno povjerenje kako u agenciju, tako i u vlasnika nekretnine, a i u samu nekretninu. Kupovina nekretnine je jako važna stavka u životu. Većina kupaca nekretninu kupuje samo jednom u životu, a kupoprodajnu cijenu plaća realizacijom kredita i povjerenje kako u agenciju, tako i u prodavatelja je jako bitna stavka u odluci oko kupovine. S druge strane i prodavatelji koji se odluče povjeriti prodaju svoje nekretnine samo jednoj agenciji za nekretnine sigurno su provjerili agenciju za nekretnine. Važno je provjeriti koliko agencija posluje na tržištu nekretnina? Koliko ima stalno zaposlenih agenata? Koliko agenti dugo rade u istoj agenciji? Sve su to informacije koje bi svakom ozbiljnom prodavatelju trebale biti jako važne.

Isključivo posredovanje gradi odnos povjerenja između prodavtelja i agencije,a u konačnici to povjerenje rezultira i povjernjem između kupca, agencije i prodavatelja

Isključivo posredovanje u prodaji nekretnina nije samo trend. Isključivo posredovanje je pametan potez koji omogućava prodavateljima da iskoristite sve prednosti profesionalnog pristupa prodaji. S jedne strane, imate posvećenog agenta i agenciju koja radi u vašem najboljem interesu, a s druge strane, imate sigurnost da je vaša nekretnina predstavljena na najbolji mogući način. Uz veću šansu za postizanje bolje cijene i brži proces prodaje, isključivo posredovanje je odluka koja vam može donijeti značajne benefite.

Odaberite mudro i povjerite svoju nekretninu profesionalcima!

Za brzu i sigurnu prodaju obratite se našem timu iskusnih profesionalaca. Naši licencirani agenti u agenciji za nekretnine Euro-interijeri imaju više od 25 godina iskustva u prodaji nekretnina!

objavljeno 08.08.2024 godine

Podijeli članak