Stanovi iz kompenzacije!

Author:
Diana Perger
Published:
2/10/2024
Author:
Published:
2/10/2024

Postojeća situacija na Zagrebačkom tržištu nekretnina, dovela je do novog trenda koji se pokazao kao Jackpot za kupce, a zove se STANOVI IZ KOMPENZACIJE!

Naime, investitori novoizgrađenih stanova svoja su dugovanja prema raznoraznim izvođačima odlučili umijesto u novcu platiti u kvadratima, a ti isti izvođači u cilju da čim prije dođu do obrtnog kapitala, odlučili su te svoje stanove dati na «rasprodaju»!

Mi u agenciji Euro-interijeri imamo ponudu takvih stanova, te onaj koji sada kupi takav stan – napravio je dobar posao, jer bez obzira na kretanje cijena nekretnina, taj kupac zna da je svoj stan definitivno platio manje nego svi ostali «direktni» kupci. Nadalje, naglašavamo da to nije ništa novoga, te da se tako radilo i 1997., 1998. pa čak i 1999. godine i to je razlog zašto baš mi imamo najveću ponudu takvih stanova, razlog su stare stranke (kooperanti) i iskustvo agencije na poslovima prodaje takvih stanova. Raspon popusta na kooperantskim stanovima kreće se od skromnih 2% do značajnih 15%, a ponegdje se više i ne računa postotak nego se bira kupac po sistemu ko brže plati-veći popust!
Međutim ima i tu jedan problem, na jedan takav stan dolaze tri do četiri potencijalna kupca te da takvih stanova neće biti dovijeka, biti će ih dok kooperanti prodajom stana ili dva ne riješe svoju tekuću likvidnost, a zatim se cijena vraća na trenutnu tržišnu.

objavljeno 25.08.2009 godine

Share article